facebook

About The Author

Related posts

1 Comment

 1. Alex Sasha ILIC

  pok deda Steva je napisao u svoju beleznicu
  vazno da zna svako ko procita da je

  1895 проф историје Јован Ђорђевић у Краљевини Србији написао:

  Ми срби смо заиста чудновати људи.
  Ми смо пријатељи мира, слоге и братства са целим светом.
  Наша је девиза *сваком своје* и ми се ове хришћанске врлине придржавамо у толикој мери да она већ прелази у грех према нама самима.
  Ми стално пуштамо да други најпре узму оно сто је заиста њихово а и оно сто они пожеле да буде њихово а нама шта остане.
  Последица те наше грешне индоленције је та да нас грабљиви суседи пљачкају и черупају са свих страна а ми спокојно са резигнацијом чекамо да нам они кажу шта је наше.
  А и Србија је тој нашој браћи још и данаас некако велика па би и њу да нам поткресују слева и десна, док се не састану на Морави, па да нас онда све братски стрмоглаве у Мораву.
  Енглески историчари и геополитичари Србију називају *Харт ланд, или срце земље ЕвроАзијског интереса, а Београд је по њима, најзанимљивији град где се увек догађа историја.
  Природне речне саобраћајнице Рајна+Мајна+Дунав+Црно Море…повезује запад и исток и зато су сви прелазили српске просторе. Србија и Бугарска са Румунијом и Молдавијом су отворен врбов клин који амерички геополитичари у 20том Веку покушавају да отклоне те да некако затворе свој челични обруч око Русије.
  Хамбург Истанбул Багдад је пројекат север југ повезивања железницом Европских интереса у сталној аспирацији према Блиском Истоку.

  dalje je vlaga unistila rukopis…

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.