facebook

Владо Иванишевић: И после Стаљина – Стаљин

Владо Иванишевић: И после Стаљина – Стаљин

Какав патолошки монструм мораш бити да уопште спомињеш и пријетиш нуклеарним оружјем? Какав манијак мораш бити да затвараш властити народ, јер су се дрзнули казати да су против рата? Колико болестан треба da будеш да, спроводећи своју монструозну агенду обојену властитим циљевима, егоизмом и тиранијом, убијаш дјецу по градовима и селима правдајући све то туђом непослушношћу?

Сама идеја нуклеарног сукоба је монструозна. Атомска бомба Little Boy бачена је на Хирошиму 6. августа 1945. године имала је 15 хиљада тона експлозива, а данас имамо нуклеарне пројектиле који имају 500 пута већу снагу него бомба бачена на Хирошиму. Само један пројектил назива Trident, који је опремљен с нуклеарним бојевим главама, може убити пола милиона људи. Имамо девет нуклеарних сила и, ако дође до рата ширих размјера, вратиће нас у нуклеарну зиму, што би значило крај човјечанства. Колико русопатофила, војних стратега и аналитичара има који се разбацују с небулозним изјавама како је Русија извела ‘специјалну операцију’, а не војну инвазију, невина дјеца и даље свакодневно умиру од руке малог Стаљина и мегаломана, који сам себе доживљава као новог руског црвеног цара. Што се мора догодити да слијепци прогледају? Колико овакве дјеце мора бити жртвовано за туђе болесне интересе да би схватили да имамо посла са самим злом?

Сви који оправдавате монструма Путина и његове болесне игре, док у својим фотељама сакривени иза рачунара и у сигурности свога дома глумите велике интернет ратнике и водите виртуелни рат, размислите о свом менталном склопу и запитајте се гледајући слике убијене украјинске дјеце , што може оправдати толика убиства невиног народа који су таоци интереса, моћи, власти и диктатуре незаситних и болесних особа?Од бољшевичке револуције до пада Берлинског зида, комунистички режими побили су 30 милиона људи и то у име једнакости. Већина убијених били су жртве аутогеноцида. Убијали су их њихови сународници. То криминално лудило било је испланирано до најситнијег детаља. Гдје год је комунистичка совјетска багра отела власт од Монголије до Пољске, страдао је највиталнији дио становништва. Обезглављена је друштвена елита. У покушају да униште вјеру у Пољској која је скоро хиљаду година његовала католичку традицију, комунисти су најприје ударили на Цркву и свјештенство. Вјерске вође су живе спаљивали и разапињали. Бискуп Андроник жив је закопан 1918. године. Свјештеник Павел Флоренски, теолог, математичар и изумитељ, након мучења, стријељан је 1937.године. Био је једна од 750.000. жртава НКВД-а (совјетска тајна полиција) смакнутих метком у потиљак на врхунцу параноје познате као Стаљинова „Велика чистка“. Уз милионе побијених припадника вјерских заједница (већином хришћана) побијено је више од 110.000 припадника клера Руске православне цркве. Обезглављена је чак и Црвена армија. Стаљин убија три совјетска маршала, 90% генерала и десетине хиљада нижих чинова током чистки 1936.-1937. године. Десетине хиљада цркава и основних школа које је водила Црква, опљачкане су и разорене. Катедралу Христа Спаситеља у Москви, која је могла примити и до 10.000 вјерника, Стаљин диже у ваздух 1931.године. Књиге страних аутора су спаљиване и забрањиване. Након што је Стаљин „прогутао“ Балтичке републике 1940.године, забрањена је литература на народним језицима.Прање мозга интегрални је дио сваке полицијске државе. У Совјетском савезу психијатрија постаје продужена рука комунистичке диктатуре. Неистомишљеници су затварани у психијатријске одјеле гдје су дрогирани, мучени и испитивани. Да би прикрили размјере тога злочина, 800.000 тих „пацијената“ нагло је скинуто с регистра психијатријских установа годину дана прије пада Берлинског зида. НКВД је такође тестирао нервне отрове на затвореницима, а који су касније употребљавани за атентате на политичке противнике. Затвореници су убијани пикавцима, рицином и дигитоксинима. Након дугогодишње робије надбискуп украјинске католичке цркве Теодор Рамза убијен је ињекцијом цурара. Биолог Николај Колтсов, пионир модерне генетике, отрован је у децембру 1940. На исти дан жена му је починила суицид. Украјина је нападнута од црвеног Молоха. Кастрирани Запад никако не може разумјети азијатски ментални склоп црвеног цара Путина, исто као што Русевелт и Черчил нису могли разумјети Стаљина кад су предали пола Европе Совјетском савезу – царству робова!

Свједочимо трагедији која је слична оној која се одвијала на нашим просторима деведесетих година. Ово је највећа криза од завршетка Другог свјетског рата. Данас имамо Русију која је само ретуширана верзија Стаљиновог Совјетског савеза. Од Путина и његових ортака можемо чути жаргон као што је ‘денацификација’, то је исти онај жаргон запада кад су починили злочине над Србима 90-тих година. Оно што људи не разумију је да стаљинизам никада није промијенио своје лице, само је промијенио начин дјеловања.

About The Author

Related posts

1 Comment

  1. Marko

    Greska u koracima druze, za vreme Staljina populacija se visestruko uvecavala, za razliku od germana za vreme Merkelove… Dalje necu kritikovati tekst. Svet je odavno postao dzungla a udzungli vlada zkon jaceg.

    Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.