facebook

Јутјубер

Јутјубер

Увек ме је чудило како српски интелектуалци, посебно ови, да тако кажем, патриотске оријентације, бркају број прегледа на Јутјубу са политичком тежином. Прегледи расту, десетине и стотине хиљада, а кад дође време да се скупе потписи или, не дао Бог, да се изађе на изборе, испостави се да имају три пута мање гласова, него прегледа.

Одличан пример је случај са последњих избора, где су националне Јутјуб ведете, Дејан Лучић и Јован Деретић, са носиоцем листе, др Комазецом, као ГГ „За препород Србије“, добили 13 260 гласова, односно 0,35%  изашлих на изборе, а сам Лучић нема емисију у којој има мање од толиког броја прегледа, а често добацује и до више десетина хиљада.

Одакле долази забуна? Зашто Јутјуб публика не гласа за оне које највише гледа?

Прво: што су приче чудније и више езотеричне, што су маштовитије, већи је број прегледа. Нормална прича више ником није интересантна. Свако ко Србе из бунила и дремежа буди, може да рачуна на 1000 прегледа, ако има среће. Ко их успављује и анестезира причама о народу најстаријем, древном календару и сличним глупостима, испод 50 000 прегледа неће имати. Публика је шарлатанизована и више није способна да разликује отров од лека.

Унутар онога што се код нас доживљава као патриотски део српске приче, има таквих небулоза и глупости, да је то, заправо, у доживљају публике, Фарма на други начин. Или Парови, свеједно. То никакву стварну тежину нема, иначе би патриоти барем поновили број гласова са Јутјуба. Другим речима, публика гледа, ужива у разним лупетањима и кловновским бравурама али, кад оде иза паравана да гласа, ручица заокружује управо онога ко је највећи мајстор залуђивања – Алекандра Вучића, јер публика која је шарлатанизована, ма кога другог гледала. заправо следи Вучића. То и јесте последњи смисао будализације јавног мњења.

Народ, или оно што је од њега остало после медијске кретенизације, доживљава  Деретића, Мирољуба Петровића и сличне као циркуску атракцију, жену с брадом, или гутача ножева, али не као политичку количину. Зато их Бели Прелетачевић ошиша на изборима као јагњад ђурђевску, иако је на Јутјубу далеко иза њих.

Наравно, да би се причале езотеричне приче, мора да се стекне један од два услова, а некда се стекну и кумулативно: прича мора да буде исплатива за онога ко је прича, или мора да буде део ширег пројекта побудаљења Сораба. Лично знам људе и из једне, и из друге групе. Знам и публику и медијске посленике који су и сами до те мере овцоизовани да су изгубили сваку дистинкцију између јаве и земље Шарлатаније, те им промиче једна ствар која је толико очигледна, да само што нам не истера очи, а може да се постави у виду питања, да би била ефектнија: видесте ли икад неког другосрбијанца да прича небулозе о народу најстаријем, древном календару, равној земљи и сличним глупостима, или се такви одгајају само у крилу олупаног срБског патриотизма? Како другосрбијанци немају своје шарлатане? Случајно? Не, него је шарлатанство пројекат за, како год је дефинисали, патриотску јавност, која се залуђује идиотским причама. На крају, тако слуђена, постаје плен Александра Вучића који, и данас, критично зависи од патриотских, чак и русофилских гласова.

Етјен Гаспар Робертс – „Опсенаријум“

СрБски интелектуалци патриотске провенијенције, који имају бујну машту, директно доводе Вучићу жртве, односно бираче. Свака прича је пажљиво осмишљена и, у крајњем збиру, дефетистичка, јер против ХАРП-а, кемтрејлса, Билдерберг групе, К-300 ви не можете ништа. „Није Вучић ништа крив, видиш шта нам раде!“

Шири, мање езотерични круг патриота, који не мари за Билдерберг групу, или је равнодушан према томе што смо народ најстарији, побеђује, баш ових дана, Тита на Сутјесци и Неретви и, као и они из прве групе, имају велики број обожавалаца на Јутјубу, али измештају Србе из реалности. Кад дођу избори, и њихови обожаваоци гласају за Вучића.

Сасвим је неважан и провидан онај круг патриота који иду од Пинка до Хепија да бране Вучића од Саше Јанковића , за тањир чорбе, или макар за могућност да пипну да је чорба топла, јер они немају нити Јутјуб, нити гласачку машину иза себе. Они су патриоти декоративног типа.

Просто: што више се јавно мњење измешта из стварности, оно се више гура у правцу онога ко се од стварности највише одлепио, а то је сам Вучић. При том, не мислим да он нема увид у стварност, већ да политичку каријеру гради и одржава на одсуству стварности код других. Шампиони Јутјуба му ваљају више него пола СНС-а.

Повремено, обично кад се примакну избори, Вучић демаскира неку националну икону, попут Дрецуна, или Лазанског, али на њихово место долазе нови шампиони Јутјуба. Народ се мало љутне на оне старе, у које је веровао, па су га изневерили и баца се на ове који ће га тек изневерити. 

About The Author

Related posts

15 Comments

 1. Djenka

  Cilj tih PatriJota,nabrojanih i ostalih,je da ispune zadatak nalogodavca: kao PatriJote da dovedu do zamora protesta, tako sto ce ionako napaceni Narod izgubiti svaku volju za otporom,jer im po ceo dan pred ocima silni kriminal i izdaja a oni nista ne mogu da urade.Takvi PatriJoti su jos,recimo Tesa i Milovan Brkic.Tesa igra duplu igru.Red duboke istine, pa onda dva reda defetizma i fine propagande,dok je kod Brkica defetizam na nivou koji je daleko prevazisao svaki smisao i svoj cilj. Covek ubi u pojam. Ukratko receno: sami radimo na svom nestanku

  Reply
  1. Djenka

   ..da jos dodam..posto je narod u velikoj muci(a to zlikovci svetski znaju jer rade na unistavanju natoda) morali su da nadju neko resenje da ih narodni bunt ne ugrrozi..pored zamora protesta,najvazniji faktor je „kanalisanje nezadovoljstva“.E to je posao za Patrijote.Oni javno iznose sve mahinacije i kriminal vlasti i tako oko sebe okupljaju masu koja onda nesto ocekuje od njih.Medjutim to nije njihov zadatak niti cilj,vec oni u nedogled pisu i zamlacuju masu koja polako gubi volju i ni i cemu ne vidi smisao.To je zadatak tih Patrijota sa jutube i fejsbuka..imena su vam poznata

   Reply
 2. Јужни Словен

  Изванредна анализа,кратка,јасна и надасве истинита. Поводом наших заблуда на нивоу читавог народа,оне су бројне и изузетно опасне по наш биолошки нестанак са простора бивше Југославије,стога ако се убрзо недозовемо памети и окренемо прагматизму здравог разума,једноставно има да нас нема. Хтео бих да упутим једну молбу и питање уваженом аутору,а она се односи на свеобухватно уједињење Јужних Словена,с обзиром да смо у културолошком и лингвистичком смислу јединствена целина. Највише ме занима ваш став госпон. Милане у вези религија и конфесија на нашим просторима,односно дали је изводљиво спајање римокатолика и православаца у јединствену „Јужно Словенску“ верзију,која би имала такве карактеристике и моралне постулате,који би нас опремили неопходним алатима за збацивање колонијалних окова у које нас разноразне империје окивају од рецимо Рима па све до данашње Атлантске Империје. Хвала унапред,желим вам брз опоравак и свако добро,велики поздрав од верног читаоца из САД.

  Reply
  1. Djenka

   Postovani,ja sam prosle godine bio aktivan u Srbiji sa nekim idejama o kojim ne bih ovim putem.Sreo sam puno prevaranata u Srbiji.Od onih iz najnizeg sloja pa do Generala.Ako sretnete dva coveka od sto da nisu lazovi i prevaranti to je vec uspeh.Problem u svim zemljama a pogotovo u Srbiji,je tak sto je rukovodstvo izdalo-Policija,Vojska i ta neka inteligencija(koja u stvarnosti ne postoji),tako da je Narod obezglavljen.Meni nije jasno da ta neka Drzava nece(ne zna) da iskoristi potencijal nekoliko miliona Srba koji rade po svetu(ovo ne mislim onako kako je Milosevic radio-zajam za Srbiju ili druge prevare).Svi misle da je problem politika(sto i jeste)-al je glavni,goruci problem sto nema privrede.A Dragas,Komazec i Radovic su zaduzeni za mlacenje prazne slame,tako da od neke Privrede i nece nista biti.

   Reply
   1. Јужни Словен

    Слажем се са вама поштовани,али од негде се мора почети…умни и високо морални људи,попут Милана М.,би требало да ударе здраве темеље у филозовско/идеолошком смислу…мада ми се чини да је госпон. Милан помало огорчен за такав подухват…моја идеја је крајње једноставна,наиме ако су Германски народи направили своју верзију Христовог учења(протестантизам),Романско/Латински своју (католичанство),Руси (православље),и свако од ових тумачења савршено одговара ментално/културолошком склопу горе наведених народа,зашто онда ми Јужни Словени неби смо осмислил сопствену верзију,која највише одговара нашем поднебљу. Мислим да би такав један подухват био солидна подлога за стварање хомогене Јужно Словенске нације,у савременом облику. Мада можда имам бујну машту…али другог излаза из ове свеопште агоније ја невидим…поз из САД

    Reply
    1. Djenka

     Ma jasta,postovani.Treba nas i Ruse po svaku cenu razdvojiti pa makar i fiilozofijom.Samo da pitam da li ste vi Jevrejski Cionista il njihov sluga.Ne mogu jos samo to da odgonetnem.Hvala unapred na odgovoru

     Reply
     1. Јужни Словен

      Ја сам само један забринути Сремац,Србин и Јужни Словен…а што се тиче Руса и одвајања од истих,ја из сопственог искуства отворено тврдим да ми са њима никада нисмо били спојени,пошто је њихов менталитет дијаметрално супротан од нашег…Руси су велика нација са империјалним карактером,док смо ми из бивше Југославије сви одреда мали народи и племена са слугерањским карактерним особинама,и зато нам се дешава ова агонија која врло лако може да се заврши с нашим биолошким нестанком са Јужно Словенског животног простора. Као што Германи гледају на Хрвате као своје слуге и империјалну пешадију са остваривање својих геостратешких циљева,тако и Руси гледају на нас. Ја сам се лично уверио да Руси нас виде као инфериорне благо заостале саплеменике који се некритички диве њима и очекују нешто заузврат… Да се разумемо,ја сматрам да је уздизање Русије под руководством Путина и његових КГБ сабораца,изузетно позитивна ствар за читаву планету,јер се успоставља неопходна равнотежа суперсила која је неопходна за опстанак свих нас који обитавамо на овом свету, али то незначи да ми требамо да дозволимо да нас они третирају као њихове слуге,Германи као јефтину радну снагу и живо месо спремно за лаку асимилацију,или Англо-Американци као стоку. Поздрав поштовани,и желим вам свако добро.

      Reply
 3. Djenka

  @juzni sloven
  Nisi ti nista,al jos mislis da si nesta
  Ti odgovorno tvrdis..mora da si redovan citalac kurira
  Al ja nisam
  Ti si srpski jezuita koji se nije na vreme pretvorio u baliju pa sad misli da je inglez te odgovorno tvrdi…..masala..vrlo sam impresioniran
  Al da ti dam jos jedan savet..zajebi te duge komemtare…to niko ne cita…jer pisac oce nekoga da ubedi u nesto pa mu treba prostora da se razigra

  Reply
  1. Јужни Словен

   Како год земљаче…као што Милан каже,док се ми бавимо језуитима,масонима,илуминатима и осталима,младост се масовно сели ка Германским земљама,како би брисали гузице потомцима војника вермахта…а што се тиче исправности мојих идеја,дали су оне језуитске или здраворазумске,у наредних десетак година следи тест времена…живи били па видели…

   Reply
 4. Александар

  Камо лепе среће да су такви само људи попут Деретића, Лучића, Мирољуба Петровића. Имамо људе попут др Драгољуба Петровића којем се такође аргументација у перпирци своди на „А колико ти имаш прегледа“ и „Кад се сабере Балканска Оштрица и Балкан Инфо видиш колико имам прегледа“. Човек са 4 факултета који проводи сате по ЈуТјубу, броји прегледе на својим видео клиповима и напада ко год се усуди да га критикује, за било шта.

  Да поновим, човек са 4 факултета.

  И сад се неко чуди што то раде људи попут Ј. Деретића, М. Петровића и Д. Лучића? Шарлатанизам таквог типа је почео да се прелива и у сфере где га пре није било нити је могло да га буде. Шарлатана је увек било, зна се из којих сфера долазе, увек је било и народа који је веровао шарлатанима. Данас како постоји интернет сви су само видљивији. Али оно чега није било, то су шарлатани који излећу из струке. То су нови моменти који су далеко страшнији од свих Деретића, Лучића и Мирољуба заједно.

  Reply
  1. Mica

   A vas „dvojica“ste mi poznati..ne znam kako se zovete al dobro ispunjavate zadati zadatak da shebete svaki forum i diskusiju ubacivanjem nebuloza na podmukao nacin razvlacenjem diskusije u besmisao..uspeli ste..sad bi biki dobro da malo razmislite svojom glavom i da ukapirate da je i vasa buducnost ugorzena..sve ste unistili..nece imati ko ni hranu da proizvodi koju jedete..il vi mozda samo go…jedete za svaki obrok po navici

   Reply
   1. Александар

    Која двојица, о чему Ви то? Какви форуми и дискусије, ово ми је први коментар. И какве то везе има са произвођачима хране и будућношћу?

    Ретко глуп и неповезан коментар без садржине који нема никакве везе са написаним. Ал’ ето, и Ви да изјавите нешто за телевизију, да Вам душа буде мирна.

    Али фино ме насмеја последња реченица, прво персирате па онда фекалијама храните 🙂 Као она „Господине Ви сте лопов“, само уз неизбежну дозу простаклуа и примитивизма.

    Reply
    1. micaga

     Nema povezanosti..muka mi da objasnjavam svaki detalj jer nema vise smisla nista ni pisati nu objasnjavati…vazali i perokolonasi shebase narod..nece imait ni vama ko hranu da proizvodi?sta cete onda jesti?sa kim ce vam deca ziveti…ili cete svi u london..il mozda u p.m.

     Reply
 5. Aman

  @Djenka
  Malo si se istripovo a? Mislis da ovde moze da prodje napadnje licnosti. Ako si dovoljno pametan onda ces shvatiti da napadanje argumenata jedino ima smisla. Cim pocnes da vredjas nekoga resetovo si sebe na nulu. Malo red istine pa malo red vredjanja a? Sto se mene tice PALI !

  Reply
  1. micaga

   Pali velis..aha..a.zasto to velis?promenio si ime pa mi dad dajes doznanja da ti ne odgovara to sto ste vi petokolonasi procitani..palim,jer biti u takvom drustvu je djavolja nagrada..dosta je vama sto ste sami sa sobom samo sto to jos niste primetili..kad se probudite bice gadno

   Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.