facebook

Не пада снег да покрије брег…

Не пада снег да покрије брег…

Патриотски блок дефинитивно еволуира, о чему говори и јучерашња изјава Драгана Маршићанина (http://www.pravda.rs/2016/02/26/marsicanin-dss-nije-protiv-saradnje-sa-nato-alijansom/?lng=cir). Истина, учлањење у НАТО још није прихватљиво, али сарадња јесте, иако до скоро није била. Даљом еволуцијом ће се доћи и до чланства у НАТО пакту.

Кроз ову изјаву, као и кроз изјаве Санде Рашковић-Ивић, види се да ДСС никад није одустао од мондијалистичке политике и да је прескок у патриотске воде само тактички потез, колико да се још једном преваре лаковерни српски бирачи. И, што је најбоље, то успева. Овде је довољно да се неко декларише као патриота и нико га више за дела не пита.

Одавно говорим да је Патриотском блоку намењена улога СНС из 2011-те и да ће, чим се за то стекну услови, открити своју евро-атлантску природу. Наивне идеје да Патриотски блок оваквим изјавама само заварава странце и СНС би имале смисла да је ДСС, док је на власти био, икад успео некога да уради, те да су странци овце у односу на наше политичаре и политиканте. Неће тако бити.

Исто тако, занимљива је вест о још једном прелетачу који је, после 4 (четири) године СНС-овске власти укапирао да нешто није у реду са политиком његове партије и прешао у Двери (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=02&dd=26&nav_category=11&nav_id=1101090). Дочекан је ка’сердар, иако је очигледно да се ради или о врло непаметном човеку, коме су потребне године да схвати шта се око њега дешава, или о подлацу. Шта год од ова два одговора изаберете, видећете да се и патриоти појачавају прворазредним кадровима. Толико су приговарали Вучићу на томе што се окружио неспособнима, да једва чекају да их од њега преузму. Посебно је питање да ли је у реду да се, без изласка на изборе, долази до посланичких и одборничких места. Није давно било кад су патриоти приговарали СНС што то чини.

Но, све ово спада у општи српски политички миље. Мене много више занимају несрећне присталице које морају да кличу вођама за све оно што су до јуче осуђивали. Патриотски партијски војник се ни по чему не разликује од свог колеге из европејске екипе; има, наиме, кичму од каучука и већ је написао партијским шефовима молбу за неко радно место после избора, или је на време купио одборничку акт-ташницу и оделце. Онај мали број корисних идиота који су остали, а који верују да њихови шефови поседују неку мудрост која није од овог света и да су толико мудри, да ће изварати све редом, на ползу свога народа, више и није важан. Они ће се, кад извисе, вајкати да су преварени и да то није оно што су мислили.

30d73eda908fb07a466fe1ec672849ac

Као што већ негде рекох, или написах: патриоти су у процесу претакања квалитета у квантитет и то је незадржив процес. Кад се тај процес оконча, добићемо нове европејце. Остаје питање да ли ће им се дати да своју брислеску природу открију одмах после избора, или ће морати да србују још неко време, стално ублажавајући ставове према ЕУ и НАТО-у, па ће преображај уследити после следећих избора, који ће бити одржани заједно са променом устава. Мислим да ће се десити ова друга варијанта, јер ће за доношење новог устава бити потребна већина коју Вучић тада неће моћи да избоксује сам, без помоћи данашњих патриота. Тек тада ће патриотска опозиција заживети у пуном капацитету.

About The Author

Related posts

4 Comments

 1. Миливоје

  Анализа и текст – „Јасно ко теорема“

  Верујем да Србија није остала без патриота, да су они ван партија и ван поменутих блокова.

  Подржавам конкретно именовање блокова и покрета и појединаца у оваквим и сличним текстовима. Корисни су свакако. Волео бих да млади читају и да их занимају овакви и слични садржаји. Нелагодно је нама са родољубивим искреним осећањима да читамо о патриотизму лидерчића партија који себи дају право давања „атеста на патриотизам“ и којима је до српске културе и традиције стало „ко до лањског снега“. Зато их треба јасно именовати.

  Reply
 2. Данко Б. Марин

  ЕШЕЛОНИ подметнутих лажних патриота , Вучић им је фирер – не постоји организована десница у Србији!

  Reply
 3. bata

  Ponuda
  !. SNS vucic i njegov put u NATO, obracanje dementnim pezosima, gluma, prenemaganje, mediska torture Pink, Informer, StudioB,
  2 DS i svi njegovi zuti derivati, otvoreni autosovinisti, gradjanski lopovi, drugosrbijanske jajare, kapitalisti Brozovih generala.
  3.DSS DVERI , jalovi, salonski Srbi, beskorisni Bogomoljci, rezervni eurofili, nit smrde nit mirisu. nacionalisti Brozovih pukovnika
  4. SRS cetnici iz partizanskih filmova, inkubaror Vucica i Nikolica, sa vodjom koji je uspeo i da se pomokri i upropasti i svoju 12godisnju robiju, beskorisni idioti.
  I za koga da glasa Srbin , koji voli sebe i svoju zemlju, skolovan, redovno se kupa , veruje u Boga ali sa tim ne smara okolinu, ne divi se GRADU, ne pljuje po ulici , ne vara zenu , voli Rusiju, majku na zove KEVA, placa porez , misli svojom glavom, spreman je na zrtvu , za porodicu, veru i naciju bi da zivot, ne masta o letovanju na Bracu i Hvaru, ne ide na planinu da bi dobio boju , itd ?
  Daj predlog MILENKOVICU

  Reply
 4. Mile

  Saradnja sa NATO paktom je obaveza a ne vaša zelja,ako ste hermetički zatvoreni članicama tog saveza,plus imate NATO kontigent na okupiranom delu Srbije i stalnu i konstantnu pretnju da mogu da vam otvore još neko zarište a pritom nemate jakog saveznika iza sebe onda vam neki vid saranje ostaje kao jedina odrziva opcija,to je real politika.Što se tiče PB stranka ko stranka,klasična metiljava interesna grupa ni bolja ni gora od rezima,nema tu novih ljudi već jedni te isti reciklirani sto puta do sada.Ako ima boljih neka se kandiduju ovo im je šansa izbor nikada nije bio siromašniji.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.